Menu
Sluiten
Vorige pagina
Zoeken op kenteken
Zoeken op auto
Zoeken op nummer

Lambdasondes

Lambdasondes

Lambdasonde

Op Uitlaatcity.nl vindt u ook een lambdasonde voor elke auto. Wij zijn een van de grootste leveranciers op het gebied van lambdasondes. Daarom hebben wij iedere lambdasonde van alle auto merken op voorraad. De lambdasonde kan makkelijk verzonden worden of opgehaald worden in ons magazijn.

Werking lambdasonde

Een lambdasonde is een onderdeel van een auto die veel mensen niet kennen. Een lambdasonde, kortweg lambda genoemd, is als ware een sensor die het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen meet. Deze sensor is erg belangrijk, omdat er gemeten wordt of er zo min mogelijke schadelijke gassen worden uitgestoten. Een lambdasonde draagt daarvoor ook bij aan een goed milieu. Een andere woord voor lambdasonde, is het Engelse woord oxygen sensor.

Een goede lambdasonde bespaart brandstof!

Tegenwoordig zitten er in moderne uitlaat systemen twee lambdasondes. De voorste lambdasonde meet het zuurstofgehalte die direct uit de motor komt. De achterste meet dit na de katalysator. Zo kan er gekeken worden of de katalysator nog goed werkt. Deze gegevens worden verwerkt in de computer van de auto. Die zorgt ervoor dat de brandstof verhouding wordt geoptimaliseerd. Dit betekent dat een goed en werkende lambdasonde er voor zorgt dat u niet te veel brandstof verbruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor u portemonnee!

Voor iedere auto een lambdasonde

Op Uitlaatcity.nl vindt u vele lambdasensoren van diverse auto merken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de merken Mercedes, Volkswagen of Volvo. Al deze lambdasondes zijn direct leverbaar uit het magazijn. Zo hoeft u nooit lang te wachten op uw lambda! Meet uw lambdasonde dat de katalysator niet meer goed werkt? Dan hebben wij ook een breed aanbod aan katalysatoren, direct uit voorraad leverbaar!

Heeft u vragen over de lambdasonde of weet u niet of u bij uw auto past? Neem dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers staan graag voor u klaar!

Automerken

Tips & Service