Menu
Sluiten
Nieuwsbrief
Klantenservice

Uitlaat vervangen

Een uitlaat vervangen kan een lastige klus zijn, maar met de juiste uitlaat-onderdelen en gereedschap, is het mogelijk om zelf een uitlaat te vervangen. Hierbij is het belangrijk dat u weet uit welke onderdelen uw uitlaat bestaat en waar deze voor dienen. Als u dit weet, kunt u starten met het uitlaat vervangen.

De onderdelen om uw uitlaat vervangen

Het voordeel van zelf een uitlaat vervangen is voornamelijk dat het scheelt in de kosten. Hiervoor moet u wel eerst de juiste uitlaat kiezen en de juiste uitlaatonderdelen kopen.

  • Spruitstukken: Een spruitstuk is het eerste onderdeel van uw uitlaatsysteem. Tijdens het uitlaat vervangen, komt u de spruitstuk tegen bij de motor. Dit onderdeel is namelijk gevestigd aan de motor en heeft vaak een vorm van 4 pijpen die vernauwen naar 2 of 1 uitlaat stukken. De spruitstuk zorgt ervoor dat er genoeg luchtdruk aanwezig is voor de motor om zo het juiste vermogen te krijgen.
  • Katalysatoren: Na een stukje uitlaat komt u tijdens het uitlaat vervangen een katalysator tegen. Een katalysator dient ervoor om de uitlaatgassen te verschonen, waardoor er na de katalysator schonere uitlaatgassen worden uitgestoten.
  • Lambdasondes: na de katalysator komt er een lambdasonde. Dit is een zuurstof sensor die de kwaliteit van de uitlaatgassen meet. Door te kijken naar de verhouding brandstofgassen en lucht, geeft de lambdasonde gegevens door aan de computer van de auto, waardoor er wordt geregeld hoeveel brandstof de motor dient te krijgen. Tijdens het uitlaat vervangen hoort u deze los te koppelen.
  • De andere onderdelen die u tegen komt met het uitlaat vervangen zijn een einddemper.

Stappenplan uitlaat vervangen

Door de volgende stappen te volgen, kunt u zelf met enige moeite en mogelijk hulp van vrienden, uw uitlaat vervangen.

  • Zorg voor het juiste materiaal: Door het juiste materiaal en gereedschap te gebruiken, kunt u op de goede manier beginnen. Het materiaal voor de uitlaat is makkelijk te bestellen op Uitlaatcity.nl. Daarnaast helpt een autobrug er zeker bij om makkelijk uw uitlaat te vervangen.
  • Het vervangen: Voordat u uw uitlaat vervangen gaat, is het belangrijk dat uw auto is afgekoeld en u de moeren en bouten met een ‘vettig’ middel behandeld. De moeren en bouten kunnen namelijk verroest zijn waardoor deze kunnen afbreken. Ook raden wij het aan om al het bevestigingsmateriaal te vervangen. Als u eenmaal heel uw uitlaat heeft gedemonteerd, kunt de u kapotte onderdelen vervangen of uw uitlaat geheel vervangen door een uitlaat op maat. Let hierbij op dat u alle onderdelen op de juiste manier aan elkaar bevestigd. Na het uitlaat vervangen mag er geen enkel onderdeel meer bewegen en horen alle uitlaat-onderdelen zoals de katalysator en demper, luchtdicht tegen het uitlaatsysteem te zitten.

Uitlaat vervangen met Uitlaatcity.nl

Met de uitlaat onderdelen van Uitlaatcity.nl, kunt u binnen een dag beginnen met het uitlaat vervangen. Als u voor 15:00 besteld, zijn uw onderdelen de volgende dag thuisbezorgd.

Tips & Service

  • Voordelige uitlaten, hoge kwaliteit
  • Vóór 15:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • Méér dan 165.000 uitlaat-onderdelen leverbaar!