Menu
Sluiten
Nieuwsbrief
Klantenservice

Lambda sensor

lambda sensor

Bent u opzoek naar een lambda sensor, dan bent u bij Uitlaatcity.nl bij het juiste adres. Monteuren noemen het ook wel een lamdasonde of zuurstof sensor, wat een sensor is dat de uitlaatgassen uit een motor meet. Hierbij kijkt het naar het percentage brandstofdeeltjes wat in de ‘uitgeblazen lucht’ van de motor zit. De lambda sensor begint met meten als de motor al een tijdje heeft gelopen. Dit noemen ze de werktemperatuur van de motor.

Lambda sensor werking

Door het meten van de brandstofdeeltjes in de uitlaatgassen van de motor, zorgt de lambda sensor ervoor dat deze gegevens worden doorgegeven aan de boordcomputer van de auto. Als De lambdasonde een teveel aan brandstofdeeltjes meet, zorgt de boordcomputer van de auto ervoor dat de motor minder brandstof krijgt. Hierdoor zullen de uitlaatgassen van de motor weer als goed worden gemeten door de lambda sensor.

De lambda sensor heeft ook een levensduur. De gemiddelde sensor werkt zo’n 30.000 tot 60.000 kilometer lang. Als deze is versleten, kunt u dit zien doordat er een lampje (sensor indicator) op het dashboard van uw auto brand. Een defecte of versleten lambda sensor, kan gevolgen hebben in het extra verbruik van benzine of diesel van uw auto. Omdat de sensor de uitlaatgassen niet goed, of helemaal niet meer kan meten, kan het niks doorgeven aan de boordcomputer van uw auto. Meer branstofgebruik is een gevolg van een defecte lambda sensor. Echter zal het ook gevolgen hebben op de rijprestaties van uw auto.

Lambda sensor bestellen op Uitlaatcity.nl

De veel verschillende benamingen voor een lambda sensor, zoals een zuurstof sensor lambdasonde, kunt u voordelig bestellen op Uitlaatcity.nl. Onder het kopje ‘lambdasondes’ kunt u alle lambdasonde onderdelen bestellen. Op Uitlaatcity.nl hebben we 165.000 uitlaat-onderdelen op voorraad in ons magazijn. Hierdoor kunt u op uw automerk zoeken, waardoor u een nauwkeurig aanbod krijgt aan lambdasondes voor uw automerk. Een lambda sensor koopt u op Uitlaatcity.nl.

Tips & Service

  • Voordelige uitlaten, hoge kwaliteit
  • Vóór 15:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • Méér dan 165.000 uitlaat-onderdelen leverbaar!